Városi- és térségi szavalóverseny díjkiosztó ünnepsége

Március 29-én délután a Polgármesteri Hivatal dísztermében adták át az idei Városi és térségi szavalóverseny résztvevőinek díjait. Az ünnepségen Farkas Éva Erzsébet Polgármester Asszony köszöntötte a szavalókat, szülőket és a felkészítő pedagógusokat. Interaktívan bevonva minden jelenlévőt, József Attila: Kertész leszek című megzenésített versét énekeltük el.

Makó város polgármestere kiemelte a versek szerepének fontosságát. Bizony a mai modern világban már egyre inkább háttérbe szorulnak a versek, „elfelejtődnek”. Mi pedagógusok nagyon örülünk, ha a gyerekek szeretik a költeményeket, és megtanulnak belőle néhányat. Még jobban örülünk, ha mernek kiállni nagyobb közönség elé, hogy elő is adják azokat.  Ilyen öröm ért bennünket, amikor Horváth Zétény Károly (1.a), Erdélyi Bence Balázs (3.a) és Antal Csenge (3.b) osztályos tanulóink elszavalták választott versüket a többtagú zsűri előtt. A verseny után helyezetteket még nem hirdettek, ezért nagyon kíváncsian vártuk már a zsűri döntését.

Az interaktív köszöntő után a Polgármester Asszony egyenként átadta oklevelét és ajándékát mind a 44 versenyzőnek. Iskolánk tanulói dobogós helyezést nem értek ugyan el, mi mégis büszkék vagyunk rájuk. Az oklevélnek és a tollkészletnek nagyon örültek. Jó volt látni gyermeki arcukat, amikor őszinte örömmel vették át díjukat. Természetesen a díjeső az iskolában is folytatódik, hiszen magyarból írásbeli dicséretet fognak még kapni az ajándékok és a sok-sok szóbeli dicséret mellé.

Köszönjük a szülők támogatását, gyermekeik segítését!

Köszönjük a felkészítőknek: Zsiga Etelka, Fülöp Henrietta és Kovács Edit tanítónőknek.

Kovács Edit
tanítónő