Iskolai nyelvtan-helyesírás verseny az alsó tagozat 2-4. osztályában

Március 29-én délután rendeztük meg a 2-4. osztályosok házi nyelvtan-helyesírás versenyét. A három évfolyamból 23 tanuló nevezett be. Előzetesen nagyon sokat gyakoroltak a versenyre, rengeteg gyakorló feladatot oldottak meg a tanító nénikkel. Ismétlés és gyakorlás a tudás anyja: minél többet gyakorlunk valamit, annál jobban sikerül. Ez meglátszott az eredményeken is!

No, de egy kicsit a versenyről! A tollbamondás után nekiveselkedtek a kispajtások, és töretlen lendülettel dolgozták végig az egy óra hosszát. A leendő kis bölcs baglyok szorgalmasan munkálkodtak. Néha hümmögtek egy kicsit, megvakarták buksijukat egy-egy gondolkodtató feladat láttán. Máskor meg magabiztosan vetették papírra az általuk jónak vélt megoldásokat.

Mindenki beleadta tudása legjavát! A legjobb teljesítményt elérők nevezhetnek a Kálvin Téri Református Általános Iskola nyelvtan-helyesírás versenyére, ahol képviselhetik iskolánkat.

Minden versenyző emléklapot és egy kis ajándékot kapott.

2.a osztály: Beke Botond Zétény, Dani Barbara Maja, Dervalics Boglárka Edit, Haluska Balázs, Kádár Koppány, Kothenc Ádám, Zsigmond Róbert

3.a osztály: Bringye János, Erdélyi Bence Balázs, Kálai Kristóf, Lövei György

3.b osztály: Barna Hanna, Cékmán Valentina Mónika, Kéri Barnabás Botond, Molnár Maja, Vass Réka

4.a osztály: Balázs Olivér, Dömötör Rajmund, Hevesi Iringó, Romanek Blanka

4.b osztály: Kothenc Ákos, Panyor Rebeka, Tóth-Kása Dominika

Gratulálunk mindenkinek!

Bringye János (3.a), Cékmán Valentina Mónika (3.b), Kéri Barnabás Botond (3.b), Vass Réka (3.b) osztályos tanulókért izgulhatunk a „kálvinos” versenyen április 14-én.

Felkészítő pedagógusok: Raffai Erzsébet (2.a), Zsiga Etelka (3.a), Fülöp Henrietta (3.b) és Kreisch Zsuzsanna (4.a és 4.b)

Én köszönöm kollégáim segítő munkáját a szervezésben és a lebonyolításban!

Kovács Edit
tanító