Szépíró verseny

Az idén is nagy érdeklődés kísérte a szépíró versenyt: 27 alsós kisdiák jelentkezett, hogy megmutassa, a számítógépek világában is van, aki gyöngybetűvel tud írni.

A verseny előtt két csapatra „osztódtunk”. Az 1-2. osztályosok Edit nénivel az első osztályosok termében, a 3-4. osztályosok Eti néni termében gyülekeztek. A szokásos köszöntő után mindenki bemelegítette tíz kicsi barátját, azaz tíz kicsi ujjacskáját. A legszebb írást kellett elővenni a varázskezekből. A szokásos módon az elsősök tíz szót másoltak, a 2-4. osztályosok pedig a tíz szón kívül mondatokat is írtak. Nagyon kellett figyelni a mondatkezdésre, mondatvégi írásjelekre. De nem csupán erre, a helyesírásra is! Hiszen ez is fontos! Saját anyanyelvünkön írjunk szépen és helyesen!

A zsűrinek /Jenei Anita néni és Edit néni/ nagyon nehéz dolga volt, mert öröm volt kézbe venni a sok szép munkát. Hosszú gondolkodás és mérlegelés után született meg a döntés a helyezésekről.

Helyezettek:

1-2. osztály:

1. Dervalics Boglárka Edit (2. a)

1. Kádár Koppány (2. a)

2. Kajti Jázmin Krisztina (1. b)

3. Gera Balázs (1. a)

3-4. osztály:

1. Dömötör Rajmond (4. a)

1. Makula Mercédesz (3. a)

2. Balla Jázmin (3. b)

3. Bognár Boglárka (4. b)

E jeles napról szép munkájukért emléklapot kaptak:

Kiss András, Koczkás Dorina – 1. a osztályos tanulók /Felkészítő: Kovács Edit tanítónő/;  Stefán Mirjam – 1. b osztályos tanuló /Felkészítő: Juhász Dolli és Bedő Krisztina tanítónők/; Dani Barbara Maja, Kothenc Ádám – 2. a osztályos tanulók  /Felkészítő: Raffai Erzsébet tanítónő/; Bringye János, Olasz Gréta Laura, Rattkai Polli, Mikula Szabina Judit, Lövei György, Szabó Márk, Nagy Zorka Katalin – 3. a osztályos tanulók /Felkészítő: Zsiga-Balázs Etelka tanítónő/; Kéri Barnabás Botond, Vass Réka – 3. b osztályos tanulók /Felkészítő: Fülöp Henrietta tanítónő/; Hevesi Iringó – 4. a osztályos tanuló, Kothenc Ákos, Kovács János, Tóth-Kása Dominika, Panyor Rebeka Barbara – 4. b osztályos tanulók /Felkészítő mindkét 4. osztályban: Kreisch Zsuzsanna tanítónő/.

Gratulálunk minden tanulónknak! További sikereket kívánunk a szépírás terén is!

Köszönöm minden kollégámnak, akik a verseny lebonyolításában szerepet vállaltak!