Erdei állatok a Szikszai Iskolában (I.)

2022.10.14-én péntek délután, óvoda-iskola átmenet segítő foglalkozást tartottunk a Szikszai iskola alsós munkaközösségének szervezésében, a város óvodáiból érdeklődő nagycsoportosok és szüleik részére.

A programot 5 állomásra bontottuk, melyeken a gyerekek menetlevéllel haladtak végig. A gyerekeket és a szülőket Zsuzsi néni fogadta, ő osztotta a menetlevelet és a program végén az ajándékot is. Az első állomáson Kriszti néni és Éva néni, az interaktív táblán fejlesztő játékokat játszott a gyerekekkel. A második állomáson Eti néni és Éva néni dramatizációs foglalkozást tartottak, mely játékos számolással egészült ki. A harmadik állomáson Heni néni tornáztatta meg a gyerekeket az erdei állatok segítségével. A negyedik állomáson a gyerekek rajzoltak, ragasztottak, kézműveskedtek és közös tablót hoztak létre Erzsike és Anita néni segítségével. Az ötödik állomáson Anita néni és Edit néni trükkös kockával mozgatta meg a gyerekeket, a jó időnek köszönhetően az új kézilabdapályán. Olasz Maja 4.b-s tanuló trombitával segített az állomások közötti váltásban. A program során a vállalkozó kedvű 4.b-s tanulók segítették a megvalósítást, nagy szeretettel és figyelemmel a kicsik felé.

Az óvoda-iskola átmenet foglalkozás jól sikerült, a következő alkalom novemberben lesz majd, melynek pontos időpontját az újsághirdetésben közöljük majd!

Köszönjük a szülők támogató és a gyerekek lelkes részvételét a programon!

/az alsós munkaközösség tagjai/