Alsós szövegértő verseny

Március 22-én tartottuk az alsó tagozat szövegértési versenyét. Ebéd után mindjárt „belevágtunk a lecsóba”.  Csinosan felöltözve vonultunk át a főépületbe. A tanteremben mindenki húzott egy emojit, amelynek hátlapján egy szám volt olvasható. Ezt a számot kellett ráírnunk a feladatlapra. Edit néni elmagyarázta a tennivalókat, feladatokat. Aztán a csapat másik fele Anikó nénivel átvonult egy másik terembe, mert szerencsére nagyon sokan jelentkeztünk a versenyre: egészen pontosan 33-an. Anikó néni és Edit néni segítségünkre volt, ha kérdésünk volt a megírás közben.

A feladatlapon minden évfolyamnak két szöveget kellett elolvasnia. Az első egy mese volt, a másik állatokról szóló ismeretterjesztő szöveg. Változatos kérdésekre adhattunk választ. Mondatbefejezés, összekötős, kifejtős, választós, igaz-hamis, időrendi sorrend – ilyen feladványokkal dolgoztattuk meg agytekervényeinket. Hatvan perc állt a rendelkezésünkre, hogy mindent szépen megoldjunk. A verseny után mindenki visszament a napközibe, és folytatódott a nap a megszokott mederben. A tanító nénik elmondták, hogy eredményhirdetés később lesz, mivel ki is kell javítani munkáinkat.

Nagyon izgultunk, és alig vártuk már, hogy végre megtudjuk az eredményeket. Az eredményhirdetésre a főépület előtt került sor.

András bácsitól átvettük az okleveleket. Az oklevelek mellé nagyon szép könyvet is kaptunk, tovább fokozva az olvasási kedvünket. Minden részt vevő kisdiák emléklapot és egy kis csomagot vett még át, amelyben radír, állatos matrica, könyvjelző és füzet volt. Hasznos ajándék minden tanulónak!

Okleveles eredmények:

1. Bringye János 2. a 40 pont /összpontszám: 41 p/
2. Cékmán Valentina Mónika 2. b 39 pont
3. Kéri Barnabás Botond 2. b 34 pont

Felkészítőjük: Etike néni, Anikó néni

1. Nagy Emese 3. b 42 pont /összpontszám: 44 p/
2. Kenéz Vivien 3. b 41 pont
3. Kothenc Ákos 3. b 35 pont

Felkészítőjük: Zsuzsi néni

1. Kovács Bálint Roland 4. b 37 pont /összpontszám: 39 p/
2. Barna Zoltán 4. a 35 pont
3. Molnár Fanni 4. b 34,5 pont

Felkészítőjük: Anita néni, Kriszti néni, Edit néni

Emléklapot kaptak:

Makula Mercédesz 2.a, Vass Réka 2.b, Ratkai Polli 2.a, Molnár Maja 2.b, Erdélyi Bence Balázs  2.a, Mikula Szabina Judit 2.a, Kálai Kristóf 2.a, Balla Jázmin 2.b, Szigetvári József 3.b, Kovács János 3.b, Bencze Krisztián Lionel 3.a, Hevesi Iringó 3.a, Borbás Barnabás 3.a, Balázs Olivér 3.a, Dömötör Rajmund 3.a, Rozsnyai Boglárka Luca 4.b, Almási Eszter Kata 4.b, Dósa Dóra 4.a, Ottlokán Aurélia 4.a, Kiss Dániel 4.b, Héja Ramóna 4.b, Popon Patrik József 4.a, Papós Ferenc 4.a, Tóth Balázs Attila 4.a

És még egy nagyon fontos! Iskolánkat Csanádpalotán a Dér István Általános Iskolában évfolyamonként az első két helyezett tanuló képviselheti az ott megrendezendő szövegértő versenyen!

Gratulálunk mindenkinek! Köszönjük a felkészítő tanítónénik és a verseny lebonyolításában segítő tanítónénik, tanítóbácsi munkáját!

/Kovács Edit tanítónő/