Boróka tábor

Augusztus végén iskolánk 7-8. osztályos tanulói 3 napos jutalomtáborozáson vehettek részt a makói önkormányzat jóvoltából.
2021. augusztus 25-én, szerdán reggel indultunk Nagyvisnyóra, a Bükk hegységben található Boróka táborba. Két iskola 20-20 tanulója szállt fel a buszra, rajtunk kívül a SZIGNUM- ba járó felsős gyerekekkel utaztunk együtt.
Első nap egy komoly, és alföldi gyerekeknek kicsit nehéz hegymászással indítottunk, de a pazar kilátás a dédesi várromokról a közeli hegyekre kárpótolt bennünket a fáradságos kapaszkodókért.
Másnap reggeli után kedves buszvezetőnk elvitt bennünket az 5 kilométerre lévő Szilvásváradra, ahol a kalandparkban izgalmas kihívások vártak bennünket: lézerharcban győztük le egymást, ismerkedtünk az íjászattal, trambulinoztunk, „aranyat” mostunk, és a Maros-partihoz hasonló kötélpályán próbáltuk ki bátorságunkat. Mivel a hazaindulásig még maradt időnk, a kisvasúttal felmentünk, megnéztük az ősember barlangját, és lefelé sétálva a hegyről megcsodáltuk a Fátyol-vízesést, a pisztrángnevelő mesterséges medencéket, és gyönyörködtünk a tájban.
A harmadik napon még tettünk egy kis kirándulást a lázbérci víztárolóhoz, majd elbúcsúztunk a Bükk hegység erdeitől, hegyeitől.
Köszönjük a szervezőknek a feledhetetlen emlékeket!