Iskolai matematika verseny

2013. április 15-én az alsó tagozatosok számára iskolai matematika versenyt rendeztünk. A résztvevő osztályok 7-7 tanulóval képviseltették magukat. A kitűzött feladatok a kötelező tananyagon túlmutattak – a biztos műveletvégzés és matematikai szövegértés mellett lényeglátást, logikus gondolkodást, figyelmet és kreativitást is igényeltek. A gyerekek 45 percig dolgozhattak. Tanulóink a felkészülés és a verseny folyamán sok érdekes feladattal gazdagodtak, tapasztalatokat szereztek a csalafinta szövegek és furmányos kérdések világából, fejtörési „taktikákat” gyakoroltak, aminek biztos hasznát veszik a későbbiekben. Gratulálunk a résztvevő tanulóknak és további kitartó munkát kívánunk, hiszen jövőre is lesz matekverseny!

Az eseményen készült képek itt megtekinthetőek.

A megmérettetés célja a városi versenyen való részvétel lehetőségének elnyerése volt. Ez idén a következő, helyezést elért tanulóinknak sikerült:

2. osztály:
I. helyezett – Hajdu Antal, II. helyezett – Bálint Bence, III. helyezett – Kosdi Barbara

3. osztály:
I. helyezett – Juhász Tímea Melinda, II. helyezett – Szeges Csaba, III. helyezett – Juhász Anikó

4. osztály:
I. helyezett – Koczkás Gábor, II. helyezett – Kiss Zsolt, III. helyezett – Lakatos Richárd

A 2. és 3. osztályosok számára a Makói Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2013. április 24-én szervezi a Városi és Térségi Matematika versenyt. Eredményes szereplést kívánunk a továbbjutó tanulóknak!