Bábel-nap a SZIGNUM-ban

2013.04.17-én került megrendezésre a SZIGNUM VI. Bábel-napja. A vetélkedő teljes egészében az Amerikai Egyesült Államokhoz kapcsolódott. A százhúsznál is több diák, akik többek közt a makói József Attila Gimnáziumból, az Almási és a Bartók iskolákból, a vendéglátó SZIGNUM-ból, a szegedi Karolina Gimnáziumból, a kiszombori Dózsa György iskolából és intézményünkből érkeztek, csapatokban töltöttek ki Amerika földrajzával, történelmével érdekességeivel kapcsolatos kérdéseket. (A Makó Híradó tudósítása itt elérhető.)

Iskolán két csapattal indult a rendezvényen. A 8. osztályosok csapata nagyon szoros versenyben a dobogó harmadik fokára állhatott. A csapat tagjai voltak: Barabás Éva, Hajdu Kitti, Turányi Dóra és Kiss Norbert. Az iskola 7. osztályos tanulói is ügyesen helyt álltak a megmérettetésen. Az egyéni ügyességi versenyen Varga Roland 7. osztályos tanuló első helyezést ért el.

Gratulálunk a szép eredményhez a tanulóknak és felkészítőjüknek: Szabóné Bertényi Andrea és Geráné Nagy Katalin  tanárnőknek.

A versenyen készült képek itt megtekinthetők.