Szépolvasó verseny

Az alsósok szépolvasó versenyét január 24-én tartottuk meg. Iskolánk huszonegy tanulója vállalkozott erre a megmérettetésre. Egyesek nagyon izgultak, de megnyugtattuk őket, hogy majd mi tanító nénik izgulunk helyettük is.

Először mindenki felolvasta azt a mesét, amit kiválasztott magának, ami neki a legjobban tetszett, és amit a legjobban begyakorolhatott a verseny előtti napokban.

Csak úgy keringtek köztünk a meseszereplők a szép felolvasáskor! Annak örültünk, hogy mindenki igyekezett magyar mesét választani.

A kis fecskék, a kis elsősök szavakat, rövid mondatokat olvastak nagyon ügyesen. Na de majd jövőre! Biztos vagyok benne, hogy jövőre még szebben, még bátrabban fogják olvasni a kedvenc meséjüket.

A verseny második részében már nehezebb volt a feladat, ismeretlen szöveget kellett felolvasni a számukra legnehezebb műfajból: ismeretterjesztő szöveget. Természetesen hagytunk időt a gyakorlására. Senki nem esett kétségbe az effajta szövegtől, szépen hangsúlyozva felolvasták ezt is.

A verseny végére mindenki tapasztalatokkal gazdagon lépett ki a teremből. Összehasonlíthatta olvasását a társakéval: ki milyen szépen hangsúlyoz, milyen hangosan és hibátlanul olvas.

Az olvasás még mindig nagyon hasznos időtöltés. Olvassunk minél többet!

A zsűri tagjai igazán felkészült versenyzőket hallgathatott meg: Zsiga Eti néni, Zsuzsi néni és Edit néni. A döntés pedig nagy tanácskozás után született meg a helyezésekről.

A helyezettek pedig:

1.osztályosok:

1. Bringye Mátyás 1. a
1. Daróczi Marcell 1. a
2. Vincze Lóránt 1.a
3. Oláh  Eszter Noémi 1. b

2.osztályosok:

1. Rácz Péter Rikárdó 2. a
2. Szalai Dolli Edit 2. b
3. Kajti Jázmin Krisztina 2. b

3.osztályosok:

1. Dervalics Boglárka Edit 3. a
2. Haluska Balázs 3. a
3. Kis Léna 3. a

4.osztályosok:

1. Kálai Kristóf 4. a
2. Bringye János 4. a
3. Kéri Barnabás Botond 4. b
3. Lövei György 4. a

A versenyen emléklapot kaptak:

1.b osztály: Nagy-György Hunor, Zsikai Zádor
2.a osztály: Molnár Éva, Vincze Napsugár
2.b osztály: Stefán Mirjam
4.b osztály: Erdei Barnabás Sándor, Vass Réka

 Felkészítő tanítók: Fülöp Henrietta, Kreisch Zsuzsanna, Kovács Edit, Juhász Dolli, Raffai Erzsébet, Zsiga Etelka és Kovács Tibor.

Gratulálunk mindenkinek!

Megköszönöm kollégáim segítő munkáját a verseny lebonyolításában, a tanulók felkészítésében, a szervezésben.

Kovács Edit

tanítónő