Városi mesemondóverseny

Nagy izgalommal és várakozással készültünk az idei tanév első magyar városi versenyére. A városi eseményt megelőzte az iskolánkban tartott mesemondó verseny, ahol nagyon sok szép mesét hallgattunk végig. Természetesen e mögött rengeteg felkészülés áll mind a tanuló mind a pedagógus és a szülő részéről. Külön köszönet nekik, hogy otthon foglalkoztak még velük az iskola után, gyakoroltak, meghallgatták őket.

A városi megmérettetést a Makói Általános Iskola szervezte. A gyerekek izgalmát az is fokozta, hogy milyen ultramodern épületbe léptek be. A mesemondás két helyszínen zajlott, külön az 1-2. osztály, külön a 3-4. osztály. A kisdiákok és felkészítőik kitettek magukért, a gyerekek elvarázsoltak bennünket előadásmódjukkal. Nagyon izgultak, ez van, akin meglátszott, de a többség profin tudta palástolni érzéseit, csak a mesére koncentrált.

A zsűri egyik tagja elmondta, hogy mielőtt elkezdődött a verseny, elhatározták, milyen szempontok szerint fognak értékelni. De a meséket hallva, rájöttek, hogy ennél jóval több szempontot kell nézniük, mert olyan erős volt a mezőny. Nem irigyeltük őket, mert nehéz dolguk lehetett: kiválasztani a sok kiválóság közül azt a három kis mesemondót, akik a megyei versenyen, Szentesen is elvarázsolhatják majd a hallgatóságot.

A mi iskolánkból helyezést nem értek el, emléklapot kaptak résztvevőink. Viszont kaptak élményeket szép mesékkel, kaptak tapasztalatokat, ötleteket a jövőre nézve. Mi ezt is nagyon szép eredménynek tartjuk, hiszen nem könnyű feladat előadni egy idegen környezetben, sok ismeretlen ember előtt, akik mind-mind őket „vizsgáztatják” előadásuk közben! Tisztelet a bátorságukért, a kiállásukért! Természetesen hatalmas nagy ötöst és osztályfőnöki dicséretet kaptak munkájukért.

A szervezők figyeltek arra, hogy senki ne fáradjon el, tartottak szünetet, és a legvégén, zsűri döntéséig egy kis sütivel, finom teával vendégeltek meg mindenkit. Köszönjük szépen a lehetőséget, reméljük, legközelebb szintén élhetünk vele!

Résztvevő tanulóink és felkészítő pedagógusaik:

Horváth Zétény Károly 2. a /Kovács Edit tanítónő/

Stefán Mirjam 2. b /Juhász Dolli tanítónő/

Pintér Kitti 3. a /Raffai Erzsébet tanítónő/

Erdélyi Bence Balázs és Kálai Kristóf 4. a /Zsiga Etelka tanítónő/

Gratulálunk az öt mesemondónak és szüleiknek, felkészítő pedagógusainak!

Én külön köszönöm kollégáim segítségét, akik valamilyen formában segítették az iskolai és a városi verseny körüli teendőket.

Kovács Edit

tanítónő