Szikszai Mesepalota (3.)

December 8-án délután 4 órakor iskolánkban harmadik alkalommal rendeztük meg a Szikszai Mesepalota óvoda-iskola átmenetet segítő foglalkozást nagycsoportos óvodások részére.

Örömmel láttuk, hogy ezen a délutánon is szép számmal jelentek meg a szülők kisgyermekeikkel és érdeklődnek az iskolánk által szervezett programok iránt. A tornateremben gyülekeztünk és zenés áhítattal kezdtünk Kotormán Erzsébet hitoktató vezetésével: a közös daltanulásba  örömmel vettek részt az ovisok.

A kollégák sok érdekes, életkori sajátossághoz igazodó, feladatokkal készültek. Gál Éva tanítónő a mesék világába varázsolta a gyerekeket. Az interaktív táblán szép színes képek jelentek meg, ismert mesék szereplőit a hozzájuk kapcsolódó tárgyakkal csoportosítottak, a történetek eseményeit tették sorrendbe. A 4. b termében Vass Renáta közös játékra hívta a gyerekeket. Karácsonyi zenére egy óriás szaloncukrot adtak körbe. Emellett az asztalokon karácsonyi képeket ábrázoló kirakók voltak, amivel szintén nagyon ügyesen játszottak az ovisok. Bedő Krisztina és Juhász Dolli tanítónénik foglalkozásán nyakláncot fűztek tésztából, melyen a medál egy-egy Mancs őrjáratos kutya képe volt. Zsiga Etelka tanítónőtől “A répa” című mesét hallgatták meg, melyet utána el is játszottak közösen. Bizonyára a szülőknek is tetszett, mert nagyon megtapsolták a gyerekek előadását.

Ezúttal sem maradt el a jutalom, az utolsó állomás végén boldogan sorakoztak a cukorkáért és a kulcstartóra gyűjthető képekért.

Köszönjük a szülőknek és gyermekeiknek, hogy jelenlétükkel megtisztelték iskolánkat!

Szeretettel várunk mindenkit a következő, egyben záró alkalmunkra is, melyet 2024. január 12-én délután 4 órakor tartunk az iskola melletti sportcsarnokban.

Vass Renáta Éva tanítónő