Lendületes tanévkezdés

Lendületesen kezdték a tanévet a Szikszai György Református Általános Iskola felső tagozatos diákjai a Tiszántúli Református Egyházkerület Örökségünk táborának köszönhetően. Az esélyteremtő és közösségfejlesztő református ifjúsági programsorozatnak immár negyedik alkalommal lehettek részesei.

Összesen hetven tanuló és nyolc pedagógus vett részt két turnusban a Beregdarócon lebonyolított hatnapos táborban. A Nyíregyházi Állatpark felfedezése után a Hét Csillag Üdülő- és Konferencia Központból kiindulva megismerhették a Felső-Tisza-vidék varázslatos világát, bringával vágtak neki a Középkori templomok útjának, vízitúráztak az Öreg-Túron. Igazi aktív kaland részeseivé váltak, ahol mindenkinek ki kellett lépnie a saját komfortzónájából. Megismerkedhettek az ország legkülönlegesebb templomaival, az Öreg-Túr partján álló vízimalommal, a híres csónakfejfás temetővel, ellátogattak a cégénydányádi Kölcsey-kúriába, melynek csodálatos angolparkjában az ország egyik legnagyobb platánfája áll. A történelmi játszóházban a felfedezést megoldandó feladatok, rejtélyek, ügyességi játékok tették izgalmassá, ahol tesztelhették az egész csapat tudását, ügyességét, elszántságát.

A kulturális értékek megismeréséhez igazán kihívásokkal teli út vezetett, amely ez által vált befogadhatóvá és maradandóvá minden résztvevő számára.