Petőfi 200

Nagy izgalommal készültünk e jeles napra, hiszen nagy költőóriásunk évfordulója alkalmából emléke előtt szépen akartunk szerepelni.

Több mint száz szavaló készült ez alkalomból. Kicsit féltünk is, hogy e verseny maratoni lesz. A regisztráció és a megnyitó után mi alsósok a gyermekkönyvtár részbe vonultunk át. A gyerekek nem kis izgalommal adták elő a négy tagú zsűrinek a megtanult verseket. Sok kedvenc vers hangzott el, volt, amelyik többször is, de más-más gyerek tolmácsolásában kicsit mindig másképp hatott. Ismert és kevésbé ismert verseket is hallhattunk. A közönség mindegyiket tapssal jutalmazta. Majd míg a zsűri jutalmára vártunk, addig egy kis vendégségre hívtak bennünket. Üdítő, ásványvíz a szomjas torkoknak, kalács az éhes pocakoknak.

Az eredményhirdetés cseles volt, hiszen először mindenkit szólítottak, mert minden egyes versenyző emléklapot, a kisebbek Petőfi verseiből készült színezőt, a nagyobbak tartalmas, „olvasós” könyvet kaptak ajándékba. Ezután kellett volna egy dobpergés, mert következett csak a helyezettek jutalmazása.

A mi iskolánkból különdíjat kapott Horváth Zétény Károly (1.a) és Kálai Kristóf (3.a) osztályos tanulók. A III. helyezést Erdélyi Bence Balázs (3.a), az I. helyezést Dömötör Rajmond (4.a) osztályos tanulónk nyerte.

Emléklapot kapott Gera Balázs (1.a) és Antal Csenge (3.b)

Külön meglepetés és öröm számunkra, hogy a szervezők gondoltak a felkészítő tanárokra is. Minden felkészítő pedagógus emléklap mellé könyvet kapott. Köszönjük szépen!

Köszönjük a József Attila Városi Könyvtárnak a lehetőséget!

Kovács Edit
tanító