Erdei állatok a Szikszai Iskolában (III – IV.)

Újabb két alkalommal rendeztünk óvoda-iskola átmenetet segítő délutánt a Szikszai iskolában. Decemberben „Karácsony az erdőn” címmel, januárban „Nagy erdei állatok” az iskolában címmel. A foglalkozások tematikája a gyerekek számára kedves, érdekes, aranyos állatokat vonultatott fel. A foglalkozások – állomások tartalma játékos formában fejlesztette a gyerekek képességeit. Azok, akik mind az 5 állomást sikeresen teljesítették, kis ajándékot kaptak a program végén.

A játékos foglalkozás közben lehetőségünk volt megismerni a gyerekeket, beszélgetni a szülőkkel, megismerni az ő elvárásaikat az iskolával szemben, valamint bemutatni számukra a leendő elsős nevelőket. A feladatok során megismertük a gyerekek erősségeit, érdeklődési körét. Azt tapasztaltuk, hogy a város óvodáiban magas szintű és hatékony felkészítés folyik az iskolai életre. A gyerekek ügyesek voltak, figyelmesek, nyitottak és lelkesek.

Várjuk a következő találkozásokat a gyerekekkel és a szülőkkel a februári nyílt foglalkozáson és az ismerkedő elbeszélgetésen.

Az alsós munkaközösség tagjai