Költészet napi versmondó verseny

A József Attila Városi Könyvtár adott otthont e nívós eseménynek, hiszen április 11. József Attila születésének napja. A versenyen a Szignum Kéttannyelvű Egyházi Általános Iskola, a Kálvin Téri Református Általános Iskola, a Makói Általános Iskola Almási és Bartók Tagintézményének szépen verselő tanulói és természetesen mi, szikszaisok is képviseltük iskolánkat.

Az emeletre felérvén a részt vevők sorszámot húztak. A köszöntő után az alsósok, majd a felsősök közül az 5-6. osztály szavalt a háromtagú zsűrinek. A zsűri tagjai: Dancsi Györgyné, Rozsnyai Éva és Viszmeg Ferencné pedagógus kolléganők voltak. A költő első művéből, a Szépség koldusából választottak a gyerekek verseket.  A kötet érdekessége, hogy a költő mindössze 17 éves volt, amikor ez megjelent. A szavalatok után a zsűri félrevonult, hogy eldönthesse, ki lesz majd a helyezett. Addig az ifjú szavalók fogyaszthattak egy kis péksütit és ásványvizet.

Elérkezett a várva várt pillanat, amikor is döntés született. Először mindenki átvett egy emléklapot és egy tábla csokit a Szépség koldusa kötetével, majd a helyezettek kihirdetése következett.

Nagy örömünkre két tanulónk is hozott dobogós eredményt:

Simonovics Dóra 2.b osztályos tanuló a II. helyezést szerezte meg, Nagy Krisztina Natália a III. helyezés birtokosa lett. Gratulálunk!

A részt vevő tanulóink:

Dervalics Boglárka Edit, Tóth-Kása Zoárd 1.a osztályos tanulók. Felkészítőjük: Raffai Erzsébet tanítónő

Simonovics Dóra, Vass Réka 2. b osztályos tanulók. Felkészítőjük: Balogi Anikó tanítónő

Dósa Dóra, Nagy Krisztina Natália 4.a osztályos tanulók. Felkészítőjük: Kovács Edit tanítónő

Köszönjük a lehetőséget!

/Kovács Edit tanítónő/

Gratulálunk tanulóinknak és felkészítő tanáraiknak!