Beiskolázási nyílt nap 2015.02.12.

Beiskolázási rendezvényünk 2015.02.12-én került megrendezésre. Erre a programra szeretettel hívtuk és vártuk a nagycsoportos óvodásokat és szüleiket.

A délelőtt első felében Kreisch Zsuzsanna és Siket Ákos tanítók várták az óvodásokat. A leendő elsős tanítók vezetésével a nagycsoportos gyerekek belekóstolhattak az iskolai életbe. A Szikszai György Református Óvoda nagycsoportosai ismerősként üdvözölték Zsuzsi nénit és Ákos bácsit, hiszen az intézmények közötti együttműködés részeként működő óvoda-iskola átmenetet segítő tevékenység keretében nem először találkoztak. A vidám, kreatív – de mégis egy kicsit már iskolás foglalkozást tízórai követte. A vendéglátás után az 1.b osztály várta az ovisokat és szüleiket. Az elsős tanteremben már igazi iskolás hangulatban mondókázhattak, énekelhettek a gyerekek Julcsi nénivel (Zsarkó Józsefné), majd Ági nénivel (Sirokmán Ágnes) logikai feladványt oldottak meg az interaktív táblánál. A játékos iskola-kóstolgató végére Betűmaci is előbújt a barlangjából, és igazi jó hangulatot teremtett ahhoz, hogy az elsősök megmutathassák, hogyan olvasnak fél évnyi igazi iskolai tanulás után.

Az eseményről készült összeállítást itt megtekinthetik:

 A jó hangulatú program megrendezéséhez a Horizont Hónapok a Holnapért című TÁMOP 3.3.8-12/2-2012-0063-as kódszámú pályázati projekt biztosította a kereteket.